На брифинг пред журналисти лидерът на Българската социалистическа партия Корнелия Нинова

...
На брифинг пред журналисти лидерът на Българската социалистическа партия Корнелия Нинова
Коментари Харесай

БСП внася искане за експертна комисия в пострадалите карловски села

На брифинг пред публицисти водачът на Българската социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че още през днешния ден парламентарната група на Българска социалистическа партия ще внесе искане за експертна комисия, която да откри вредите от първото наводняване в селата Богдан, Слатина и Каравелово, предава кореспондент на Агенция " Фокус ".

Тя акцентира, че към момента, 6 месеца по-късно, такава самостоятелна експертна комисия,  не е минавала. 

" 6 месеца след първото наводняване всички институции са оставили тези хора сами да се оправят с паниките си ", съобщи Нинова.

Тя добави, че второто деяние, което ще предприеме Българска социалистическа партия, с цел да помогне на жителите на пострадалите села, е да алармират още през днешния ден Агенция за държавна финансова ревизия (АДФИ)  за одит на средствата, които са отпуснати и изразходването на парите от дарителската сметка.

" Ще бъдем безусловно настоятелни пред служебния кабинет, регионалната администрация и общината в Карлово да се подхващат всички ограничения за отбрана на хората ", безапелационен бе водачът на Българска социалистическа партия.

Жители на потърпевшите села дадоха изказвания, давайки детайлности за тежката обстановка. 

" В навечерието сме на второ наводняване, а още не сме се справили с следствията то първото. Някак почувствахме, че страната е абдикирала от нас и от нашата орис ", каза Петя Стоянова, гражданин на село Богдан.

В умозаключение на своите изявления представителите на селата апелираха народните представители и държавното управление да вземат отношение по техните проблеми.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР